1. Ga naar http://www.pearsonvue.com/oracle/ Hier staat ook een instructievideo die je door het hele proces heen loodst.
  2. Klik rechts in het scherm op ‘’sign in’’ en vul je username en wachtwoord in.
  3. Je komt nu op de home pagina, kies nu voor ‘’view exams’’.
  4. Zoek het gewenste examen op en klik op ‘Go’.
  5. Selecteer de gewenste taal en klik op Next.
  6. De examendetails worden getoond. Klik nu op ‘Schedule this Exam’.
  7. Het gekozen examen wordt nogmaals getoond, klik nu op ‘Proceed to Scheduling’.
  8. Kies je gewenste examenlocatie door erop te klikken en klik vervolgens op next.
  9. Kies je gewenste datum en tijd.
  10. Check alle gegevens, wanneer dit klopt klik je rechtsonder op ‘proceed to checkout’. (je kunt je vouchercode invullen op het betaal scherm).
  11. Je komt nu bij stap 1 van de 5 stappen, bevestig hier je persoonlijke informatie en klik op next.
  12. Bij stap 2 lees je de voorwaarden door, bij akkoord vink je het vakje aan en klik je op next.
  13. Bij stap 3 ‘’enter payment’’ kun je de vouchercode invullen. Klik hiervoor op ‘’Add Voucher or Promo Code’’. Vul hier je vouchercode in en klik op ‘’apply’’. Het totaalbedrag zal nu €0,00 worden, klik op next.
  14. Bij stap 4 bevestig je de totale order.
  15. Als je de order definitief bevestigd hebt kom je bij stap 5, hier vind je een samenvatting van je order met alle benodigde informatie.